KAČACIE PRSIA NA BRUSNICOVEJ OMÁČKE S OPEČENÝMI ŠÚĽANCAMI

KAČACIE PRSIA NA BRUSNICOVEJ OMÁČKE S OPEČENÝMI ŠÚĽANCAMI

S využitím teplotnej sondy

Zistite, ako pripravuje kačicu Lukáš Hejlík

INGREDIENCIE

Kačacie prsia

Brusnicová omáčka

Brusnicový džem, 0,2 l červeného vína, jemne nastrúhaná kôra a šťava z jedného pomaranča

Zemiakové šúľance

600 g múčnych zemiakov (varný typ C), polohrubá múka, vajce a soľ

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a najemno nastrúhame. Pridáme polohrubú múku, vajce a soľ. Vypracujeme cesto a vyformujeme z neho valčeky, ktoré položíme na pomúčenú tácku. Šúľance potom hodíme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch.

Zaváraninu z brusníc varíme s vínom a kôrou a šťavou z pomaranča asi 8 minút pri miernom ohreve, kým zmes nedosiahne požadovanú hustotu.

Kačacie prsia aj s tukom na okrajoch prudko opečieme na panvici, aby sa mäso uzavrelo. Potom ho dopečieme v rúre, postačí im asi 5 – 6 minút pri teplote 180 stupňov. Mieru prepečenia sleduje teplotná sonda, ktorú do mäsa zapichneme.

Uvarené šúľance orestujeme na panvici s tukom z kačacích pŕs. Mäso nakrájame na tenké plátky, pridáme šúľance a doplníme brusnicovou omáčkou.