Počas pečenia sa dostane na kuchynskú podlahu voda

Naposledy aktualizovaný 2.12.2019 9:29

Príčina: použitie príliš veľkého množstva vody pri pečení malého kusu mäsa na veľkom pekáči. Voda sa vyparí príliš rýchlo a kus mäsa sa upečie nasucho.

Použite malý pekáč alebo nádobu určenú do mikrovlnnej rúry vhodnú pre veľkosť pečeného mäsa.

Prípadne dajte pečené mäso na ražeň a položte do pekáča pod mäso nádobu rovnakej veľkosti ako mäso, aby zachytila šťavy.

Voliteľné: Pridajte trochu vody, nie viac ako 200-400 ml. Nepridávajte počas pečenia viac vody.

Používanie horúceho vzduchu na pečenie spôsobí väčšie vyparovanie.

Horúci cirkulujúci vzduch vytvára viac pary v priehradke rúry. Keď na prípravu jedla používate horúci vzduch, jedlo tiež skôr vyschne.

Keď pripravujete pokrmy, ktoré vytvárajú veľa vlhkosti, použite teplo z horných a dolných článkov.

Pomohol vám tento článok?

Objednajte si servis

Objednajte si servis

V oblasti, v ktorej sa nachádzate, ponúkame službu Fixná cena opravy. O opravu sa postarajú kvalifikovaní servisní technici Electrolux. Spotrebič najprv skontrolujeme, poruchu vyriešime a v prípade potreby vymeníme súčiastky a diely. To všetko už za 174 € pre práčky, sušičky, umývačky a vstavané kávovary alebo 135 € pre chladničky, varné panely, sporáky, rúry, mikrovlnné rúry a odsávače.