Používanie grilu v rúre na pečenie
Jednou z najmenej využívaných funkcií v rúre je grilovanie. Vedeli ste, že grilovacia funkcia v rúre sa dá skvele využiť ako náhrada záhradného grilu?
Kto by nemal rád dobrú grilovačku?
Opekanie jedla nad plameňom má svoje špecifické čaro. Ten pohľad... Zvuk... Vôňa...
Niekedy nám ale príroda nepraje
Vietor, dážď, krupobitie alebo zima, ktorá sa vám dostane pod kožu. Grilovačka vonku nie je vždy ten najlepší nápad.
Bez obáv
Stačí si nastaviť funkciu grilu vo svojej rúre a môžete grilovať v teple domova po celý rok.
Ako používať funkciu grilu v rúre
Už ste niekedy použili gril vo svojej rúre? Funguje ako záhradný gril, len je hore nohami. Teplo totiž neprichádza zdola, ale zhora. Dymovú príchuť pokrmom nedodá, ale postará sa o chrumkavú kôrku. Rýchle grilované pokrmy pripravíte bez problémov aj v rúre. Pri väčšine rúr sa gril vypne po dosiahnutí požadovanej teploty. Ak chcete udržať gril nepretržite v prevádzke, nechajte dvierka rúry mierne pootvorené. Pokrm nezabudnite pravidelne kontrolovať, aby sa nespálil.
Ako grilovať na varnom paneli
Premeňte svoj varný panel na gril. Môžete použiť napríklad liatinovú panvicu, ktorá dobre drží teplo, zostane dlho horúca a dodá mäsu chutnú kôrku. Panvicu položte na varný panel a zohrejte ju na vysokú teplotu, potom znížte na strednú teplotu a nastavenie už nemeňte počas celého opekania. Ak panvica začne dymiť, je príliš horúca. Najlepšie výsledky dosiahnete, keď pokrm vopred vysušíte papierovou utierkou a zľahka ho potriete olivovým olejom. Nezabudnite! Pokrm neotáčajte príliš skoro – nechajte ho nerušene opekať najmenej 3 – 4 minúty, aby sa mäso uzavrelo a prepieklo.