Ku káve

Bábovka s kokosom a šľahačkou

Klasika s nádychom exotiky podľa Jana Punčochářa.

Ingrediencie

1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček strúhaného kokosu, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 3 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, kakao, olej na vymastenie formy, strúhaný kokos na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie, smotanu na šľahanie

Postup

Pripravíme si formu na bábovku, ktorú vymastíme olejom a vysypeme kokosom. Všetky ingrediencie okrem kakaa vložíme do misy a pomocou metličky vyšľaháme hladké cesto.

Tri štvrtiny cesta nalejeme do formy. Do zvyšného cesta vmiešame kakao a tiež nalejeme do formy. Bábovku pečieme 50 minút na 175 °C.

Po vybratí z rúry ju ešte teplú vyklopíme a posypeme práškovým cukrom. Servírujeme s vyšľahanou smotanou.