Grilované krevety

Grilované krevety

Na soľnej doske AEG

Pripravte si skvelé grilované krevety na soľnej doske AEG. Soľná doska je vyrobená z kamennej ružovej himalájskej soli a môžete ju použiť pri tepelnej úprave v rúre alebo na grile alebo pri servírovaní chladených jedál.

Ingrediencie

12 tigrích kreviet, 50 g rozpusteného masla, 1,5 lyžice bielej miso pasty, 1 lyžička rozdrvených rias nori, 1 polievková lyžica nasekaného čerstvého zázvoru, repkový olej na zvýraznenie chuti kreviet, kúsky limetky na servírovanie, koriander na dozdobenie

Krevety grilované na soľnej doske AEG

Postup

  1. Roztlačte riasy nori, zázvor najemno nakrájajte. Do rozpusteného masla pridajte rozomleté riasy nori, zázvor a miso pastu a dobre premiešajte.
  2. Soľnú dosku zohrejte na varnom paneli alebo v rúre. Zahrievajte približne 15 – 20 minút postupne až na najvyšší výkon.
  3. Na rozpálenú soľnú dosku položte krevety a opekajte ich z každej strany 3 minúty. Počas opekania potrite krevety rozpusteným maslom alebo olejom.
  4. Krevety prelejte zázvorovým maslom, pokvapkajte limetkovou šťavou a dochuťte čerstvým koriandrom.
Soľná doska AEG
Soľná doska

Soľná doska je vyrobená z ružovej kamennej soli, ktorej ložiská sa nachádza vysoko v Himalájach, a vydrží vysoké aj nízke teploty. Môžete ju používať na varnom paneli či grile, v rúre alebo aj ako chladený servírovací podnos.