MARINOVANÝ MELÓN

Marinovaný melón

SO SUŠENÝMI PARADAJKAMI, BAZALKOU, MALINOVÝM OCTOM A SYROM FETA

Podľa Jana Punčocháře

Ingrediencie

4 porcie
600 g červeného melónu, 200 g sušených paradajok, 200 g čerstvých paradajok, 50 g bazalky, 50 ml malinového octu, 1 dl olivového oleja, 200 g syru feta, 50 g trstinového cukru, soľ, čierne korenie, 1 citrón

Príprava

Melón očistíme, posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou z celého citrónu, pridáme trstinový cukor, zavákuujeme a necháme 30 minút marinovať vo vode s ľadom.

Sušené i čerstvé paradajky nakrájame, osolíme a pokvapkáme malinovým octom. Melón vyberieme, nakrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme fetu a zmiešame s paradajkami. Na záver natrháme listy bazalky a zľahka premiešame.