Šalát

Šalát zo zelenej špargle s pošírovaným vajíčkom

Vyskúšajte recept šéfkuchára Jana Punčochářa

Ingredience

500 g špargle, 250 g jahôd, 200 g rukoly, 4 vajcia, 60 g parmezánu, 100 ml olivového oleja, 70 ml vínneho octu, 50 ml liehového octu, soľ, mleté čierne korenie

Príprava šalátu

Príprava

Spodnú časť špargle olúpeme a špargľu varíme v silne osolenej vode asi 4 minúty podľa veľkosti. Uvarenú špargľu ochladíme v ľadovej vode, aby zostala zachovaná jej zelená farba. Pripravíme si vriacu vodu so soľou a kvapkou liehového octu. Pomocou vidličky vytvoríme vo vode vír, do ktorého vyklepneme vajce. Varíme na miernom ohni asi 3 minúty, potom vajce vyberieme, necháme poriadne odkvapkať na papierovej utierke, osolíme a okoreníme.

Rukolu a jahody dôkladne umyjeme a osušíme. Špargľu a jahody nakrájame na kúsky, pridáme rukolu a všetko dochutíme olivovým olejom, vínnym octom, soľou a čiernym korením. Hotový šalát servírujeme na tanieri s pošírovaným vajcom posypaným hoblinami parmezánu.