Uhorkové gazpacho

Uhorkové gazpacho

TUNIAK V ČIERNOM KORENÍ A MORSKÉ RIASY V YUZU

Podľa Jana Punčocháře

Ingrediencie

4 porcie
400 g čerstvých uhoriek, 200 ml kuracieho vývaru, 50 ml vínneho bieleho octu, soľ, čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 30 g čerstvého kôpru, 1,5 dl olivového oleja, 400 g tuniaka, drvené ružové korenie, šalát z morských rias, 0,01 ml yuzu

Príprava

Uhorky nakrájame na malé kocky, pridáme soľ, čierne korenie, celý strúčik cesnaku, kôpor, vínny ocot, vývar. Premiešame a necháme jeden deň marinovať. Následne rozmixujeme a postupne prilievame olivový olej.

Tuniaka posolíme, pridáme drvené čierne korenie, pokvapkáme olivovým olejom a na rozpálenej panvici restujeme z oboch strán asi 10 sekúnd tak, aby bol tuniak na povrchu opečený a zvnútra surový.

Gazpacho vložíme do misky, pridáme nakrájaného tuniaka, zasypeme šalátom z morských rias a pokvapkáme yuzu omáčkou.