
Inšpirácia na leto
Užite si leto so všetkým, čo k nemu patrí. Či už budete grilovať, pripravovať občerstvenie na záhradnú párty alebo zavárať, inteligentné a úsporné spotrebiče AEG vám so všetkým pomôžu.
Grilujte v každom počasí
Grilovanie k letu patrí. Ak nemáte záhradu alebo vonku prší, nevadí. Naše rúry vám perfektne ugrilujú mäso, ryby, syry i zeleninu. Pokiaľ sa vám v rúre práve pečie čučoriedkový koláč, s grilom Plancha môžete grilovať aj na akomkoľvek varnom paneli. A pokiaľ chcete skúsiť niečo nové, zadovážte si soľný blok. Je vyrobený z ružovej himalájskej soli, suroviny jemne osolí a dodá im zdravé minerály. Môžete použiť v rúre, na grile i varnom paneli.
Potraviny dlhšie čerstvé a svieže
Priniesli ste si domov z trhu plný kôš ovocia a zeleniny, vajíčka alebo mäso na gril? Kombinované chladničky AEG TwinTech® NoFrost udržujú optimálnu teplotu a vlhkosť, aby vám všetky vaše potraviny vydržali čo najdlhšie čerstvé, svieže a plné chuti.
Zavárajte v parnej rúre
Čerstvé ovocie a zeleninu, ktoré ste nestihli spracovať, zavarte. S parnou rúrou AEG je to rýchle a jednoduché:
- Poháre na zaváranie vyskladajte do hlbšieho plechu, zalejte trochou vody a pri teplote 100 °C sterilizujte 10–15 minút.
- Naplnené poháre uzavrite, poukladajte späť na plech tak, aby sa vzájomne nedotýkali a vložte do rúry na najnižšiu polohu roštu.
- V nastaveniach rúry vyhľadajte kategóriu Špeciality a vyberte program určený na zaváranie.
TIPY:
Mäkké ovocie (jahody, čučoriedky alebo maliny) zavárajte pri teplote 160–170 °C po dobu 35–45 minút od chvíle, kedy začne tekutina v pohároch perliť.
Kôstkoviny (hrušky, slivky, čerešne a pod.) pripravujte rovnako, ale vo chvíli, kedy začne tekutina perliť, znížte teplotu na 100 °C a nechajte 10–15 minút mierne dôjsť.
Zeleninu ako mrkva, uhorka, kaleráb, hrášok alebo špargľa je potrebné zavárať dlhšie, aspoň hodinu pri teplote 160–170 °C.
Čo nezjete, zamrazte
Zamrazovanie je ideálny spôsob, ako uschovať čerstvé potraviny i uvarené jedlo po dlhší čas. Mrazničky AEG sa postarajú o rýchle zamrazenie čerstvo vložených surovín a optimálne podmienky počas celej doby skladovania, aby ste si na nich pochutnali aj po rozmrazení. Nezabudnite, že pred zamrazením musí byť hotové jedlo vychladené a každá potravina uložená do vhodného vrecka alebo nádoby a skúste z nich vytlačiť čo najviac vzduchu.
Objavte nové chute
Máme pre vás malý gastrovýlet za hranice kulinárskych stereotypov. Vyskúšajte napríklad recept Jana Punčochářa na uhorkové gazpacho, pretože uhorka nepatrí len do šalátu. Vodový melón sa síce tvári ako sladké ovocie, ale je to zelenina a kombinácia so sušenými paradajkami a slaným syrom vás príjemne prekvapí. Recept pre vás na marinovaný melón. A sladkou bodkou môže byť limetková pena s malinovou omáčkou, pretože čučoriedky sú už trochu nuda.