Gazpacho s tigrími krevetami

GAZPACHO S TIGRÍMI KREVETAMI PRIPRAVENÝMI V PARE

Studená polievka v španielskom štýle je skvelou voľbou na horúce letné dni.

INGREDIENCIE

2 červené papriky, 1 uhorka, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 600 ml zeleninového vývaru, 100 ml extra panenského olivového oleja, 30 ml červeného vínneho octu, 400 g olúpaných paradajok, 2 malé plátky bieleho chleba, soľ a korenie, bazalka na dochutenie , 12 tigrích kreviet

PRÍPRAVA


4 porcie

1 Papriky zbavte šupiek škrabkou na zeleninu, prekrojte ich na polovicu a odstráňte semená. Jednu papriku nakrájajte na drobné kocky a druhú nakrájajte na väčšie kúsky. Uhorku olúpte a prekrojte na polovicu. Odstráňte semená (ale nevyhadzujte ich) a polovicu uhorky nakrájajte na malé kocky. Druhú polovicu nakrájajte na väčšie kusy.

2 Zeleninu nakrájanú na väčšie kusy dajte do misky spolu so semenami uhoriek. Pridajte ošúpanú a nakrájanú cibuľu, cesnak, zeleninový vývar, olivový olej, ocot, olúpané paradajky a plátky chleba. Dochuťte soľou a korením a nechajte odležať v chladničke najmenej 2 hodiny.

Listy bazalky oddeľte od stoniek a pridajte ich k najemno nakrájanej uhorke a paprikám. Dajte do chladničky.

4 Krevety ošúpte a očistite. Ochuťte soľou a čiernym korením a položte na plech na pečenie. Pripravujte v pare na 3. úrovni, s nastavením pary 2, pri 95 °C po dobu 15 minút.

5 Vychladenú, nahrubo nakrájanú zeleninu spracujte v mixéri na pyré a dochuťte soľou a korením.

Servírovanie
Polievku servírujte vo vychladených miskách na polievku a každú porciu doplňte tromi krevetami. Posypte najemno nakrájanou zeleninou a bazalkou.


Objavte viac so značkou AEG