JARNÉ ZÁVITKY VARENÉ V PARE

JARNÉ ZÁVITKY VARENÉ V PARE

Ľahké závitky plné zeleniny si nájdu uplatnenie na večierkoch aj ako pohostenie pre početné návštevy.

INGREDIENCIE

250 g kuracích pŕs, 1/2 mrkvy, 50 g bambusových výhonkov, 1 šalotka, 50 g ryžových rezancov, 50 g fazuľových klíčkov, 1 lyžica sezamového oleja z pražených semien, 1/2 lyžička korenia Dajong, 2 lyžičky kukuričnej múky, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžičky rybacej omáčky, 2 lyžičky ostrej pasty Sambal Oelek, 12 plátkov ryžového papiera, 2 vyšľahané vajcia.

PRÍPRAVA

6 – 12 porcií

1 Kuracie prsia, mrkvu, bambusové výhonky a šalotku nakrájajte na jemné prúžky. Ryžové rezance namočte a potom ich sceďte. Z fazuľových klíčkov odstráňte semienka a korienky.

2 V panvici zohrejte sezamový olej a prúžky kuracieho mäsa prudko opečte. Pridajte mrkvu, bambusové výhonky, fazuľové klíčky, ryžové rezance, Dajong a šalotku a za neustáleho miešania smažte ďalšiu minútu.

3 Kukuričnú múku zmiešajte so sójovou omáčkou, rybacou omáčkou a Sambal Oelek, pridajte do panvice, priveďte do varu a dobre premiešajte. Panvicu dajte nabok a obsah nechajte vychladnúť. Medzitým namočte plátky ryžového papiera do veľkej misky s vodou a potom ich sceďte.

4 Ryžové plátky rozprestrite na veľkú pracovnú plochu a na každý z nich pridajte 2 lyžice náplne. Okraje ryžového papiera ohnite, zrolujte ich do závitku a pomocou vyšľahaného vajíčka okraje prilepte. Perforovanú nádobu na parnú prípravu (príslušenstvo rúry) vymažte olejom a naskladajte do nej jarné závitky.

5 Pripravujte v pare na 2. úrovni, pri parnom nastavení 3 s teplotou 99 °C po dobu 20 minút.

Servírovanie
Jarné závitky servírujte po troch na zohriatych tanieroch. Podávajte ozdobené lístkami thajskej bazalky, sezamovými semienkami a nezabudnite ani na mištičky so sójovou omáčkou a sladkou čili omáčkou.


Objavte viac so značkou AEG