Hrebenatky s feniklom

HREBENATKY S FENIKLOM

Úžasná, veľmi rýchla večera s vynikajúcou aromatickou vôňou.

INGREDIENCIE

500 g hrebenatiek vybraných z lastúr (bez ikier), 1 lyžička semienok fenikla, 1 polievková lyžica citrónového oleja alebo ovocného olivového oleja, 1 chemicky neošetrený citrón, vločková soľ

PRÍPRAVA


4 porcie

1 Feniklové semienka jemne rozdrvte v mažiari. Citrón umyte a kôru nastrúhajte.

2 Rozdrvené semienka zmiešajte s citrónovou kôrou a olejom a spolu so svatojakubskými hrebenatkami zatavte do vrecka vo vákuovacej zásuvke. Zabezpečte, aby hrebenatky ležali naplocho vedľa seba v rovnomernej vrstve.

3 Vrecko vložte do rúry na 3. úroveň, zvoľte program SousVide a pripravujte 10 minút pri teplote 60 °C.

Servírovanie
Hrebenatky pokropte vytlačenou citrónovou štavou. Dochuťte vločkovou soľou.


Objavte viac so značkou AEG